© Revista Excursionisme team 2020
Inici Novetats Revista Hemeroteca digital Concursionisme Ressenyes Foto excursionisme Calendari Llibres Contacte Com col·laborar amb nosaltres Subscripció a la revista Per anunciar-se Advertència legal
Segueix-nos a:
Unió Excursionista de Catalunya
Excursionisme

Cap del Ginebrar 1.981 m

(Riopollès)

Horari: entre 1 h 40 min i 2 h. Desnivell: +/- 180 m. Dificultat: ruta d’iniciació a la pràctica de raquetes, a fer amb bona visibilitat. Material: raquetes i pals de neu. Refugi: de la UEC La Molina 90 places entre xalet i refugi. www.xaletuec.com. Època: a fer amb neu, normalment de desembre a març Cartografia: Montgrony Fonts del Llobregat. Mapa a Esc: 1:25.000. Editorial Alpina. Bibliografia: Raquetas por el Pirineo Oriental, de Carles Gel. Ediciones Desnivel (2007). Accés: sortirem de l’estacionament més alt i oriental de l’estació d’esquí de la Molina, anomenat Els Alabaus, situat a 1.826 m. Per accedir-hi podem fer-ho des del Ripollès per Ribes de Freser i la Collada de Toses, des de la Cerdanya per la pròpia estació d’esquí, en direcció la Collada de Toses i prenent el trencall cap el Coll de la Creueta o encara des del Berguedà passant per Castellar de n’Hug i superant el coll de la Creueta de 1.922 m. Descripció: Mai tant poc esforç tindrà tanta recompensa. Tot i ser a tocar de la Molina la ruta transcorre dintre del límit occidental del Ripollès. Aquest sector de l’estació és on va la gent a jugar amb la neu, amb trineus, a fer ninots o potser algun taller de construcció d’iglús. És un terreny ideal per iniciar-se a la pràctica d’excursions amb raquetes a condició de tenir bona visibilitat. No hi ha cap risc d’allaus. Si no ens agrada el brogit de l’estació d’esquí en comptes d’aparcar a l’estacionament dels Alabaus, a tocar de la collada del Pedró (1.827 m), podem aparcar 750 m més enllà, en direcció al coll de la Creueta, on arrenca una pista que va la granja del Pla d’Anyella. El Cap del Ginebrar és el cim arrodonit que tenim al nord-est. Buscant una línia d’ascensió còmoda proposem resseguir tota la base del cim pel seu vessant sud mirant de planejar al màxim. A la dreta ens queda la carretera que va al coll de la Creueta i el punxegut Tossal de Rus. Just a sota nostre l’anomenat pla d’Anyella. Anem girant progressivament cap a l’esquerra (nord-est) per guanyar un primer cim pla a 1.928 m on hi ha un vell pluviòmetre oxidat. El seu vessant nord, com tota aquesta muntanya, és cobert de bosc i molt més costerut que el sud per on hem progressat. Domina la vall i la collada de Toses així com tot el vessant sud del Puigmal. Baixem una desena de metres i a continuació seguim guanyant altura sobre la planera carena del Cap del Ginebrar. Assolim així el seu punt culminant a 1.981 m, 1 h 25 min. Dominem ara tota la plana de la Cerdanya on sobresurt el Puigpedrós de 2.915 m. Sota nostre hi ha el poble de la Molina i a la nostra esquena queda tota l’estació d’esquí que s’enfila al Puigllançada de 2.409 m i a la Tossa d’Alp de 2.536 m. Tanquem el circuit perdent altura pel vessant occidental de la muntanya en direcció a la collada del Pedró on retrobem el vehicle.
FITXA PUBLICADA EN EL NÚMERO 426 (Gener - febrer 2022) Pasqual Garriga i Martí Revista Excursionisme
Menu
Segueix-nos a:
Com col·laborar Subscripció a la revista Per anunciar-se Advertència legal
© Revista Excursionisme team 2023
Unió Excursionista de Catalunya
Excursionisme

Cap del Ginebrar 1.981 m

(Ripollès)

Horari: entre 1 h 40 min i 2 h. Desnivell: +/- 180 m. Dificultat: ruta d’iniciació a la pràctica de raquetes, a fer amb bona visibilitat. Material: raquetes i pals de neu. Refugi: de la UEC La Molina 90 places entre xalet i refugi. www.xaletuec.com. Època: a fer amb neu, normalment de desembre a març Cartografia: Montgrony Fonts del Llobregat. Mapa a Esc: 1:25.000. Editorial Alpina. Bibliografia: Raquetas por el Pirineo Oriental, de Carles Gel. Ediciones Desnivel (2007). Accés: sortirem de l’estacionament més alt i oriental de l’estació d’esquí de la Molina, anomenat Els Alabaus, situat a 1.826 m. Per accedir-hi podem fer-ho des del Ripollès per Ribes de Freser i la Collada de Toses, des de la Cerdanya per la pròpia estació d’esquí, en direcció la Collada de Toses i prenent el trencall cap el Coll de la Creueta o encara des del Berguedà passant per Castellar de n’Hug i superant el coll de la Creueta de 1.922 m. Descripció: Mai tant poc esforç tindrà tanta recompensa. Tot i ser a tocar de la Molina la ruta transcorre dintre del límit occidental del Ripollès. Aquest sector de l’estació és on va la gent a jugar amb la neu, amb trineus, a fer ninots o potser algun taller de construcció d’iglús. És un terreny ideal per iniciar-se a la pràctica d’excursions amb raquetes a condició de tenir bona visibilitat. No hi ha cap risc d’allaus. Si no ens agrada el brogit de l’estació d’esquí en comptes d’aparcar a l’estacionament dels Alabaus, a tocar de la collada del Pedró (1.827 m), podem aparcar 750 m més enllà, en direcció al coll de la Creueta, on arrenca una pista que va la granja del Pla d’Anyella. El Cap del Ginebrar és el cim arrodonit que tenim al nord-est. Buscant una línia d’ascensió còmoda proposem resseguir tota la base del cim pel seu vessant sud mirant de planejar al màxim. A la dreta ens queda la carretera que va al coll de la Creueta i el punxegut Tossal de Rus. Just a sota nostre l’anomenat pla d’Anyella. Anem girant progressivament cap a l’esquerra (nord-est) per guanyar un primer cim pla a 1.928 m on hi ha un vell pluviòmetre oxidat. El seu vessant nord, com tota aquesta muntanya, és cobert de bosc i molt més costerut que el sud per on hem progressat. Domina la vall i la collada de Toses així com tot el vessant sud del Puigmal. Baixem una desena de metres i a continuació seguim guanyant altura sobre la planera carena del Cap del Ginebrar. Assolim així el seu punt culminant a 1.981 m, 1 h 25 min. Dominem ara tota la plana de la Cerdanya on sobresurt el Puigpedrós de 2.915 m. Sota nostre hi ha el poble de la Molina i a la nostra esquena queda tota l’estació d’esquí que s’enfila al Puigllançada de 2.409 m i a la Tossa d’Alp de 2.536 m. Tanquem el circuit perdent altura pel vessant occidental de la muntanya en direcció a la collada del Pedró on retrobem el vehicle.
FITXA PUBLICADA EN EL NÚMERO 426 (Gener - febrer 2022) Pasqual Garriga i Martí
Revista Excursionisme